torsdag 14. januar 2010

Reisebrev fra Mellom-Amerika del 3

Geir Inge er kun noen gode steinkast fra jordskjelvkatastrofen på Haiti. Kommer derfor med en rask oppdatering på status.

Hei,

En liten jordskjelv oppdatering. Alt vel, er paa Jamaica paa et sted som heter Black River paa soer-vest siden. Et sted hvor det kommer busslaster med turister for aa kjoere opp elven i baat for aa se paa krokodiller. Vi som er nesten som innfoedte aa regne, og har vaar stampub ved elven faar selvsagt vaere med gratis. Begynner aa bli litt lei av disse turistene naa...

I gaar var vi oppe i elven og kjoerte inn i ett smalt omraade der mangrovetraerne stod tett ved. Nesten som aa kjoere tunnel. Da stoppet baatfoereren baaten, og ba oss og turisten om aa vaere stille og sette pris paa den magiske naturen. Mens vi satt der i lydstille helt fremerst i baaten, saa fyrte Kenneth foerst av sin karakteristiske tunge-smell-lyd, deretter kjoerte jeg et par imitasjoner av andekvakking. Da hoerte vi bak i baaten ' Where is it?', ' What is it?'. Til slutt var det noen som svarte...' I think it is the guy in the front..." Ha! Amatoerturister!

Etterpaa spiste vi mat og plutselig startet et moskitohelvete. Vi ba derfor rasta-George kjoere oss paa en plass der vi kunne ta en pils og hvor det ikke var moskito. Han kjoerte av sted og etter ca 20 minutter var vi ute paa landsbygda. Dit vi egentlig skulle var stengt, sa vi endte opp i det man kan kalle en Brustad-bu XXXSMALL. Plass til de fre karene som spilte domino, pluss fire blekansikter i baren + kona i baren + og datteren springende rundt. Datteren paa 5 aar utfordret oss i domino, og vant 6 runder og to uavgjort. Hmmm...Kan hun ha jukset???

Da vi skulle dra igjen saa startet selvsagt ikke bilen, og det ble noen timer og oel foer vi kom oss hjem igjen. Oensker foroverig at jeg er fem aar igjen og synes at alt er morsomt....

Faktisk en tileldighet at vi er her. Skulle egentlig til Montego Bay paa nordsiden av oeyen, men da vi ankom for noen dager siden saa blaaste det katter og boelgene var for store til at vi ville gaa inn der med paalandsvind. Endte derfor opp i Black River paa soersiden.
Brukte 5 dager fra HAvanna, og litt leie av hverandre ble vi faktisk, og sure paa hvemsomhelst som var paa vakt og ikke klarte aa holde baaten i vater slik at det gikk an aa sove.

Nyttaarsaften traff vi faktisk paa noen canadiere i marinaen i Havanna, og det endte opp at vi ble invitert til aa feire jul hos noen amerikanere som jobbet i det som tilsvarer en ambassade. USA har ikke offisielt ambassade paa Cuba. Vi spiste helstekt gris og menget oss med de finere herrer og fruer fra flere lands ambassader. Deretter tilbake til marinaen der det var 400 ladaer parkert og tidenens stoerste nytarsfest.

I morgen drar vi til savannah-la-mar eller negril, og saa starte vel en 4-5 dagers tur ned til Cartagena.

Hasta la vista.

Geir

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar