fredag 4. desember 2009

Reisebrev fra Mellom-Amerika

Vårt trofaste mannskap Geir Inge Rødseth har gjort det eneste fornuftige, pakket bag`en og reist syd/vest. Rettere sagt Guatemala, Rio Dulce, og selvfølgelig, om bord i en seilbåt.

Heldigvis er vi ikke glemt, Geir Inge vil i all medlidenhet servere oss reisebrev utover vinteren.

Vi ønsker han alt vel på havet, og velkommen hjem til en ny vårserie i April.Hei,

Nå har vi ligget i en båthavn i Rio Dulce i Guatemala en fjorten dager. Er ikke mange dagsverk man får gjort på en 14 dager selv med fire mann. Har fikset litt båt og stort sett tenkt på alt som kunne vært gjort....hvis det ikke hadde vært for alle disse folkene som bor her og som ikke har arbeidmoral. Problemet, dog noe hardt å innrømme, er at vår arbeidsmoral har sunket til et lavere nivå.


Rio Dulce


Forsåvidt et litt merkelig sted Rio Dulce. Her legges båtene i orkanopplag. Noen henter båtene etter et par måneder, andre skal reparere de før de drar videre (Hvilket kan ta mange år), og noen kommer aldri tilbake!!! Her ligger en del gamle forfalne båter!

Uansett så tror vi nå på avgang førstkommende fredag. I natt har vi vært på innsjøen her og testet motor med mere, og overnattet i den ganske så sentrale (NOT) byen El Estor. Lærdommen av det er at tekstmeldinger behøves ikke sendt fra Norge. Det var nemlig ikke i
Mellom-Amerika de fant opp mobildekningen. Ettersom jeg har vært i en sone uten dekning så har Trygves tekstmelding blitt sendt cirka 15 ganger og nå ramler det inn en ny hver halvtime. Heldigvis en veldig morsom melding..:-)


Rio Dulce


Vel, neste stopp Roatan utenfor Honduras. Grovplan er å komme til Panama-kanalen i midten av februar pluss/minus.

Forhåpentligvis mer å melde neste gang.

Hasta la proxima!

Geir Inge Rødseth

2 kommentarer:

 1. har dere kjørt dere fast ??
  (snakker vel av egen erfaring)
  venter spent på fortsettelsen !
  lettmatrosen

  SvarSlett
 2. Mottok SMS fra Geir Inge i dag etter at jeg varlet han om Tsunamivarselet som ble utstedt i går ettet jordskjelvet på Haiti:
  "...Alt vel. Er i Black River sørvest på Jamaica. Vært på krokodillesafari og blitt utspilt i Domino av en 5-åring! Tsunamien har vi ikke merket. Hils!"

  SvarSlett