mandag 29. juni 2009

Romsdalsfjorden rundt 2009

Gleden vil ingen ende ta, nok en herlig dag på sjøen! Nesten 9 timer seiling, med alt fra vindstille til 10 m/s. Dynamikken kan ingen ta ifra Moldefjorden, og vi elsker den.


Skippermøte på Løkta.


Etter en halvtime med utsettelse, listet feltet seg utover fjorden på den mest beskjedne vestavinden. Feltet spredte seg med en gang, og de som gikk opp med land tjente nok på det, da en 1.09 båt plutselig lå foran en 1.23 båt ved første merke (Mekgrunna).


Før start. Geir Oshaug ser over til Numero uno.


Banner`n før start.


Numero uno og Rasken rett etter start.


Banner`n, Jyplingen og Lurie rett etter start.
Gisela la seg midt i fjorden, og krabbet seg på topp av feltet rett etter Mekgrunna. Herfra krysset vi på vestavind, sløret på nordvestlig vind, ny kryss ved Tautra, før vi sløret opp mot andre merke på sørvestlig vind!


Ut Moldefjorden. Foto: Trond Sættem


Rasken surfer med Genaker. Foto: Trond Sættem


Med 30 grader og skyfri himmel, er det ingen bedre plass å være enn på sjøen. Den fine trekken vi hadde seilt på til nå, gjør livet lett å like.


Geir Oshaug trimmer genakeren syd for Tautra


Ide vi skal runde 2. merke ser vi vestavinden som nesten går hvit på nordsiden av Tautra. Med dagens frekkeste beslutning, seiler vi igjennom vestspissen på Tautra, setter en rom genaker og surfer opp mot Julsundet. Tungt å ligge i tet hele tiden, men Gisela viser styrke.

Vestavinden blir sendt nedover Julsundet, og har nå blitt til en nordavind på 10 m/s. Med rev i stora, fosser vi oppover med alle man ut å ri i lo isteden for i le. Endelig!


Rasken oppover Julsundet. Foto: Trond Sættem


Rasken. Foto: Trond Sættem


Rasken. Foto: Trond Sættem


Runder Kua oppe i Julsundet, setter spinnaker, og med en fin skjæring surfer Gisela i 8-9 knopp hele veien over til Gjermundnesholmene. Opp igjen drar vi yttligere ifra og har 1. plassen i sikte, helt til vi runder siste merke.


Surfing nedover Julsundet. Kevin Thorhus, Geir Oshaug, Helge Norli, Svein Ølander og Geir Inge Rødseth.

Kevin Thorhus nyter livet, fint å jobbe på fordekket.


Rasken på vei ned Julsundet. Foto: Trond Sættem


Med mållinjen noen reale steinkast unna, dør vinden helt ut, kommer tilbake, for så å dø for godt. Første del av feltet samler seg bak oss, og det blir nesten helt omstart. Verst gikk det ut over Gisela og Numero uno som kjempet om seieren til det aller siste.


Opp igjen fra Gjermundnesholmene. Foto: Trond Sættem


Gisela på vei opp fra Gjermundnesholmene. Foto: Trond Sættem


Videre oppover. Foto: Trond Sættem


Seiling med LYS kan være veldig urettferdig, og i dag hadde vi fortjent bedre. Fortrengte resultatet så mye at jeg ikke helt husker plasseringen vår, tror det ble 4.

Men en slik flott dag gir flest gode minner, og etter noen iskalde energidrinker fra fat, kom humøret på plass. Premieutdeling og hygge på seilerhytta ut i de små timer.

Mannskap i dag var Helge Norli, Geir Oshaug, Geir Inge Rødseth, Kevin Thorhus, Svein Ølander og Armand Myhren Misund.

Minnene deler vi gjerne, og her er en håndfull av dem. Skyttere er Armand Misund og Trond Sættem. Klikk på bildene for stor versjon.


Samling på seilerhytta.


Banner`n ble vinnerne av klasse 2, og over all.


Koste seg gjorde de også.


Det gjorde Geir Inge Rødseth også.


Jo da, koste oss vi også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar